Daelname vrijwilliger

Beste (toekomstige) vrijwilliger, fijn dat je interesse hebt om mee te helpen tijdens KVW 2024!

Wij hebben nog diverse vrijwilligers nodig, via het formulier op de volgende pagina kun je jouw interesse en beschikbaarheid doorgeven. Dit zal vervolgens aan de betreffende commissie worden doorgegeven waarna er met je contact opgenomen wordt om dit verder af te stemmen.

Onderstaand uitleg over de diverse overige vrijwilligerstaken waarvoor je je kunt aanmelden:

Geluidsbessemer/technicus (16+): de geluids-bessemer zorgt voor KVW’se gezelligheid op de grote bijeenkomsten van kinderen en leiding, door de muzikale omlijsting te verzorgen: de versterkte muziek en microfoons. Meestal zijn dat opening en sluiting. Het geluid en de muziek zorgt voor veel sfeer waar kinderen en leiding van genieten. Deze geven een bijeenkomst ook een echt KVW karakter. De geluids-bessemer is onderdeel van de Bessemploeg, die voor het op- en afbouw werk van KVW Maasbree zorgen. Een gezellige groep waar jij zeker je plek in zult vinden! 

De taak houdt in dat de PA (audio installatie) op de juiste locaties opgebouwd worden, vervolgens toezicht houdt op het gebruik en volume van een locatie en daarna zorgt dat alles weer opgeruimd wordt. Enige kennis van geluidsinstallaties is dus vereiste. Het opruimen is een bredere taak want deze persoon is meestal als laatste aanwezig, wat betekent dat ook even de laatste spullen opruimt en zorgt dat de locatie weer picobello opgeleverd wordt. Dat doe je samen met de hoppers, een groep jongeren die dan ook aanwezig zijn. Zij hebben hun eigen begeleiding, dit is niet jouw taak. 

De geluidsinstallaties worden met name in de ochtend gebruikt, rond 9:00 moeten deze gereed staan voor ontvangst van kinderen. Daarna moet deze opgeruimd worden en opgebouwd op de drie spel locaties rond 11:00. Aan het einde van de speldagen rond 16:00 zorgt de geluids-bessemer, net als de Bessemers voor de spellen, dat de locatie weer opgeruimd is en de geluidssets opgeborgen worden en waar nodig de accu’s geladen worden. Klaar is kees, tijd voor een biertje! 

Fotograaf en cameravrouw/man (16+): als lid van het mediateam zorg je dat de KVW week op een mooie manier in beeld wordt gebracht. Foto’s en videomateriaal zijn van onschatbare waarde en toveren vaak jaren na KVW nog een lach op het gezicht van kinderen en ouders. Als fotograaf en cameravrouw/man werk je in het mediateam volgens een schema. Je legt de activiteiten vast, beoordeelt het beeldmateriaal en zorgt na afloop dat jouw foto’s worden aangeleverd naar de betreffende coördinator. Daarna zijn jouw foto’s of films terug te vinden op de KVW site, waar we er nog jaren van kunnen nagenieten! 

EHBO/BHV-er (18+): wespensteken behandelen, pleisters plakken, een schaafwond verzorgen… om een KVW week veilig te laten verlopen, is er op elke KVW locatie een EHBO team aanwezig. Als EHBO/BHV’er heb je medische kennis en werk je bijvoorbeeld als verpleegkundige, verzorgende of doktersassistente. Ook als student verpleegkundige of geneeskunde ben je welkom bij de medische staf. De coördinatie van de EHBO’ers wordt gedaan vanuit Alles Paletti. 

Verkeersregelaars (18+): Tijdens de KVW week maken we gebruik van verschillende locaties in Maasbree. Om de kinderen veilig van en naar de locatie te laten gaan, maken wij gebruik van verkeersregelaars. Om verkeersregelaar te mogen zijn volg je een korte online cursus, waarna je bevoegd bent om het vekeer te regelen vanuit KVW Maasbree. Je krijgt een overzicht waar en hoe laat je wordt verwacht. Dit kunnen meerdere (korte) momenten op een dag zijn, maar we houden natuurlijk rekening met jouw beschikbaarheid. Zodra de kinderen veilig gepasseerd zijn, zit jouw taak erop.