Wae is wae

Voor het organiseren van een KVW-week heb je mensen nodig. Véél mensen. Jaarlijks heeft KVW zo’n 500 vrijwilligers! Elke groep is een belangrijk en onmisbaar stukje van de puzzel die elk jaar gelegd moet worden om een onvergetelijke week te organiseren. Wij zijn dan ook heel blij met onze vrijwilligers! 

Wil je weten welke groepen er allemaal zijn? Kijk dan hieronder. Hier kun je zien voor welke groepen wij nog handen nodig hebben. Wil je iets betekenen voor KVW? Neem dan contact met ons op. 

Hoofdleiding

De hoofdleiding van KVW bestaat uit 10 tot 15 personen die de gehele organisatie op poten zet en hier ook de verantwoordelijkheid voor draagt. In oktober start de voorbereiding voor het nieuwe KVW seizoen.

Tijdens de KVW-week is de hoofdleiding elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bezig om alles in goede banen te leiden. Veel van deze dingen gebeuren achter de schermen, maar je komt ook hoofdleiding tegen tijdens de opening, afsluiting en tijdens alle activiteiten.

Je kunt de hoofdleiding herkennen aan de blauwe shirts. 


Subgroepleiding

Wie zijn toch die mensen in de paarse shirts? Dat zijn de subgroepleiders. Elke activiteit of dag wordt georganiseerd door een subgroep.

Deze subgroep bestaat uit een aantal hoofdleiders en subgroepleiders. Vaak zijn deze subgroepen al ruim van te voren in de weer om spellen te bedenken en de organisatie van een activiteit of dag op zich te nemen. Zij zijn dan ook samen met de hoofdleiders het aanspreekpunt tijdens de activiteit. 


Bessemers

Je kent vast wel de grote (water)glijbanen, kabelbanen, tunnels en andere mooie bouwwerken die je tijdens KVW tegenkomt. De ‘bessemploog’, een groep handige mannen en vrouwen zijn de hele KVW week (en het weekend daarvoor) in de weer om stukjes Maasbree om te toveren tot prachtige KVW-locaties.

Als de kinderen weer weg zijn, wordt alles weer teruggebracht in oude staat. Niemand die nog zal zien dat KVW is langs geweest… Je herkent onze bessemers aan de donkergroene shirts. 

P.S.: weet je dat onze bessemers een eigen lied hebben opgenomen? Je vindt dit op de pagina liedjes.


Leiding

In de beginjaren van KVW (al bijna 60 jaar geleden) was het nog wel eens een probleem om voldoende leiding te vinden.

Tegenwoordig is dit niet meer het geval. In grote getalen komen ze naar het Mafcentrum waar de opgave plaatsvindt. Overdag is de groepsleiding actief met de kinderen. Met veel enthousiasme begeleiden zij de groepen gedurende de dag. Na de afsluiting in de tent en de mededelingen bij het Mafcentrum, zijn er verschillende activiteiten waar leiding aan kan deelnemen, georganiseerd door het Mafcentrum.

Je kunt je vanaf 16 jaar (samen met iemand van 17 jaar of ouder) opgeven als leiding. Wil jij je opgeven als leiding? Houd dan website en onze social media kanalen in de gaten. 


Hoppers

Even onmisbaar als de bessemers zijn de hoppers (Hoofdleiding Ondersteunend Personeel). Waar de bessemers zorgen voor de grotere bouwwerken, behoren de aankleding en kleinere spellen tot de taken van de hoppers.

De hoppers zijn tussen de 12 en 16 jaar. Zij maken spelnaambordjes, vlaggetjes, decors en andere attributen om de spellen mooi aan te kleden. Ook zorgen de hoppers ervoor dat de spellocaties schoon worden achtergelaten en worden ze soms ingezet als spelleider. De hoppers worden daarbij begeleid door de hopperleiding, een aantal creatieve mannen en vrouwen die helpen met de taken en het aanspreekpunt gedurende de week zijn. De hoppers zijn te herkennen aan de lichtgroene? shirts

Wil jij je opgeven als hopper? Houd dan onze website en social media kanalen in de gaten voor meer informatie rondom de opgave.


Spelleiding en Figuranten

De spelleiding en figuranten zijn een belangrijk onderdeel van de ‘KVW-magie’. Als begeleider van een spel of personage in een bos zorgen zij dat de KVW-wereld nog meer leeft. Je komt de spelleiding en figuranten tegen op maandag- en dinsdagmiddag, donderdag en vrijdag. Als spelleiding krijg je ruim voor KVW informatie over welk spel je gaat begeleiden en hoe dat eruit komt te zien. 

Het is niet altijd gemakkelijk om voldoende spelleiding te vinden. Dat is jammer, want het kost je maar een paar uurtjes tijd en is een leuke manier om de KVW-sfeer van dichtbij te proeven! Wil je meer weten over de opgave als spelleiding/figurant? Klik dan hier.


Mediateam

Om alles op de gevoelige plaat vast te leggen lopen er tijdens KVW een aantal fotografen en cameravrouwen/mannen rond. Zij maken duizenden foto’s en uren aan filmmateriaal, wat zoveel mogelijk via onze site en social media kanalen te bekijken is. De mensen van het mediateam zijn te herkennen aan hun rode shirts. 


KVW-mamma’s

de KVW-mamma’s bestaan uit een aantal enthousiaste vriendengroepen die al jaren het grote decor voor de opening en afsluiting van KVW verzorgen. In de voorbereidingsfase zijn zij ontelbare avonden in de weer om alle decorstukken te ontwerpen, schilderen en klaar te maken.


EHBO

Op elke locatie van KVW is er EHBO aanwezig. Dit wordt vaak gedaan door Alles Paletti en mensen uit Maasbree met een medische achtergrond. Zij zorgen ervoor dat wondjes worden schoongemaakt en pleisters worden geplakt, maar denken ook mee over de veiligheid van de locatie. 


Home’s

De home’s zijn garages, overkappingen of tuinhuisjes waar de groepen gedurende de week een aantal momenten verblijven. Vaak hebben groepen voor een activiteit begint, de tijd om samen gezellig spellen te doen en wat te eten en drinken, maar ook worden er voorbereidingen getroffen voor de lawaaioptocht van zaterdag. Vaak bevinden de home’s zich binnen of net buiten de bebouwde kom, zodat elke groep vanuit het home gemakkelijk naar de activiteit kan. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe home’s. Wilt u ons daarbij helpen? Neem dan contact op met de contactpersoon home’s zie onze contactpagina