Wat is KVW

Elkaar weer zien. Vies, heel vies worden. Maar bovenal een leuke, gezellige week beleven. Iedereen heeft zijn eigen beeld en herinneringen bij KVW. Het is een feest waar het hele dorp voor uitloopt en waar iedereen op zijn manier een steentje aan bijdraagt. 

Kind in de modder

Al sinds jaar en dag vindt het KVW plaats in de week voorafgaand de Ossefeesten. Op maandagochtend rond 9:00 verzamelen zo’n 500 kinderen van basisschoolgroepen 2 t/m 8 zich voor de kerk waar de week geopend wordt en de groepen worden ingedeeld. Maar er gebeurt nog meer, nog véél meer… 

Na de opening gaan de groepen naar de home’s waar kinderen en leiding elkaar leren kennen. ’s middags gaat het verder. Op het programma dat de gehele week is opgebouwd rondom een bepaald thema, staan dan drie verschillende activiteiten: een speurtocht voor de laagste groepen (basisschoolgroep 2 en 3), en een tweetal spellencircuits voor de basisschoolgroepen 4, 5 en 6 (de middengroepen) en de groepen 7 en 8 (de hoogste groepen). Elke dag sluiten we om vier uur gezamenlijk af. Tijdens deze afsluiting worden de activiteiten van de dag besproken, maar worden er ook echte KVW liedjes gezongen. Wil je weten welke dat dit zijn en alvast oefenen? Klik dan hier

Op dinsdagochtend wordt er geopend waarna de groepsfoto’s gemaakt worden. Vervolgens gaan de groepen nog naar de home’s of rechtstreeks naar de activiteit. Het programma van de dinsdagmiddag is vergelijkbaar met de maandag.

KVW is geen KVW zonder het jaarlijkse uitstapje op woensdag. Basisschoolgroepen 2, 3 en 4 vertrekken met de bus, terwijl de groepen 5, 6, 7 en 8 op de fiets naar een andere locatie gaan. Het is elk jaar weer een verrassing waar de groepen naartoe gaan!

KVW groep is klaar voor het uitstapje

Donderdag is de (het) bosdag. Voor veel kinderen een hoogtepunt in de KVW week. Na de opening in de tent lopen de basisschoolgroepen 2, 3 en 4 een spannend avontuur op de Zandberg tegemoet waar ze de hele dag zullen blijven. Voor de overige groepen is er een spannend bosspel op touw gezet in de Blerickse Bossen. 

Op vrijdag is de ochtend weer gereserveerd voor het eigen vermaak en zijn de groepen in het home. ’s Middags vinden ze elkaar weer terug op een groot festijn waaraan alle groepen deelnemen.

Nadat ook de zaterdag weer officieel geopend is, is er voor zowel de basisschoolgroepen 2 t/m 4 als voor de groepen 5 t/m 8 een theatervoorstelling. Na afloop is er nog wat tijd zodat de groepen zich kunnen voorbereiden voor de lawaaioptocht die alweer het einde van de week gaat inluiden. Als de hele stoet op afsluitingslocatie is aangekomen, begint de afsluiting. Na een lang, maar welverdiend applaus voor de kinderen, vrijwilligers, ouders, sponsoren en iedereen die heeft meegeholpen aan een geweldige week, sluiten we de KVW week af. 

En dan is het weer aftellen tot de volgende KVW week… 

Afsluitende foto KVW 2018